DANSEKUNSTNERENS MENTALE HELSE
Torsdag 28. mars, kl. 0930-1500
Dansens Hus, Vulkan 1, Oslo


For å sikre en lang karriere innen dansekunsten, holder det ikke med en godt trent kropp og velutviklede fysiske ferdigheter. God mental helse og opplevelse av trivsel er også viktig.

På dette seminaret ønsket vi å invitere til samtaler og debatt om hvordan vi i fellesskap kan sikre et godt dansemiljø og hvordan hver enkelt kan sikre god mental helse i en ofte presset og krevende yrkessituasjon. Danser Suzie Davies, en idrettspsykolog og Ung Arena bidro med sine erfaringer og kunnskap.

Hooman Sharifi viste soloen «The Dead Live On in Our Dreams» på Dansens Hus samme kveld og  “stakk innom” seminaret for å fortelle om sine personlige erfaringer. Dette gjorde han i samtale med forbundsleder Kristine Karåla Øren.

Seminaret var et samarbeid mellom Panta Rei Danseteater, Norske Dansekunstnere (NODA) og Dansens Hus.


SEMINARREKKE: I 2019 går TILT Grow av stabelen for andre gang og har som formål å fremme dansefaglige prestasjoner, samt gjøre dansekunstnere mer levedyktige i et felt som er i stadig endring. I denne forbindelse arrangeres en rekke åpne seminarer for alle dansekunstnere, hvor viktige temaer belyses og dagsaktuelle saker settes på dagsorden.