Hva er TILT?

TILT er et danseprosjekt over seks år (2015-2020) støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Målet er å få store deler av landet til å danse. Panta Rei Danseteater leder TILT og samarbeider med seks regionteatre og andre større scenekunstinstitusjoner over prosjektperioden. De skaper en ny produksjon for turné hvert år. Turneene følges opp av skreddersydde danseprosjekter i hver kommune og hver by.


Dans er kunst - dans virker samlende  - dans skaper glede

TILT skal både gi gode kunstopplevelser, skape danseglede og være utgangspunkt for diskusjoner og samtaler. TILT skal ”avmystifisere” dansen og gi et eierforhold til en kunstform som for mange fortsatt er ny. Vi ønsker å skape forståelse for hva dans er, og at dans er for alle! Ved å samle både profesjonelle, barn og unge, eldre og den generelle befolkningen i regionene gjennom dansen ønsker vi å skape engasjement og nye arenaer å uttrykke seg på. 

Så langt har TILT vært i Østfold (2015), i Innlandet (2016) og Oslo og Buskerud (2017). Danseprosjektene har vært mange og varierte; Forestillinger, film, danseverksteder, seminarer og stedsspesifikke koreografier er noe av det de over 50 000 menneskene som har vært med i TILT så langt har kunnet oppleve. 

PRD har fått støtte til tre nye år med TILT: Oslo og Midt Norge (2018), Innlandet (2019), Akershus (2020). I disse årene samarbeider kompaniet med Dansens Hus, DansiT og Teater Innlandet.


Se mer informasjon om TILT 2015 - 2020 her: tiltdans.no


Prosjekter

Lullaby

En energisk danseforestilling med tre mannlige utøvere på scenen. Her møter rå maskulinitet vuggesanger i en sjelden kombinasjon. Danserne er akkompagnert av levende musikk på scenen.

Scenekunst i offentlig rom (KHiO)

I samarbeid med studenter fra Kunsthøgskolen i Oslo og videreutdanningsstudiet Scenekunst i offentlig rom, hadde studentene en del av praksisen sin under TILT-arrangementene i Østfold.

Vandreverksted i bibliotekene

Det vil bli arrangert spennende vandreverksteder på lokale bilbioteker.
Jens & Julie kommer også!
 

Østfold danser - en kortfilm

En dansefilm litt utenom det vanlige.

Flashmob

En dansende flashmob vil sprette frem her og der på innlandet i løpet av høsten.

 

Dansecamp på Mysen

I høstferien 2015 ble det avholdt en dansecamp på Kulturtorget i Mysen.

Verdens Kuleste Dag

I samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, var Panta Rei Danseteater  på plass på Verdens Kuleste Dag 29. august 2015.

Flere Farger

Et møte mellom kulturer på tvers av nasjonaliteter.
TILT er samarbeidspartner med Flere Farger.

Kulturkonfirmasjon i St. Croix-huset

Begrepet Kulturkonfirmasjon skal markere en overgang der unge får hjelp til å bestyrke og bekrefte sin egen måte å ytre seg på gjennom kulturuttrykk. Arrangeres på St.Croix-huset, Fredrikstad.

Andre prosjekter

Her kan du lese om andre prosjekter under TILT-paraplyen.

Hva er TILT?

En kort oversikt over TILT

Jens&Julie

Hip hop møter samtidsdans.
Jens Trinidad møter Julie Ekornes.
Lokale ungdommer som danser er også med flere steder!