TILT Grow 2018 er i gang og vi storkoser oss med fire fantastiske dansekunstnere i talentutviklingsprogrammet. Panta Rei-gjengen savnet nettopp dette programmet som drahjelp i egen profesjonell karriere. Vi skulle så gjerne hatt en «survival kit» for dansekunstnere. Nå er den her!

I programmet utvikler vi et nytt verk for turné. I tillegg skal kunstnerne få veiledning av en mentor med minimum seks veiledningssamtaler og møte nasjonale og internasjonale kunstnere og fagpersoner gjennom flere seminarer. Disse seminarene er åpne for alle som synes tema og sakene til diskusjon er aktuelle og interessante.

I 2018 vil den amerikansk-nederlandske koreografen Erik Kaiel, sammen med Anne Holck Ekenes og Pia Holden i Panta Rei Danseteater, skape et nytt verk for turné i samspill med kunstnerne i programmet.  Forestillingen har fått arbeidstittelen Silence is a matter of perception og skal turnere private hjem og mindre gallerier og scenerom som en del av det nasjonale TILT-prosjektet. Målet med det nasjonale TILT-prosjektet er å få så mange som mulig i Sør-Norge til å danse selv eller se dans. Dette skal Growerne hjelpe oss med!

Tusen takk til Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB for muligheten til å realisere dette drømmeprosjektet.

De fire kunstnerne som er plukket ut til å delta i TILT Grow er:

Ingvild Mæhle Skjøtskift

Ingvild kommer fra Oppdal. Hun har sin danseutdanning fra Trondheim Katedralskole og Universitetet i Stavanger. Siden 2010 har hun hatt sin base i Oslo og arbeidet som dansekunstner og dansepedagog. Ingvild har vært medskapende danser i flere produksjoner (bl.a Rom for dans «A4», 2016), danser i turné i Den kulturelle skolesekken (Katma «Mørkemodig», 2017-) og koreografert egne arbeider for visningsarenaer i både Norge og utlandet. I 2015 var Ingvild adept i mentorprogrammet til Skuespiller- og danseralliansen.

Ingvild gleder seg stort over å delta i TILT Grow og til å tilbringe mer tid i Trøndelag i årene framover!

Marthe Aleksandra J. Aagesen

Marthe er født og oppvokst i Trondheim. Hun er utdannet ved Spin Off Forstudium i Oslo og Balettakademien i Stockholm, hvor hun tok eksamen i 2016. Under studiet utvekslet hun til Codarts i Rotterdam, hadde et praktikantopphold hos Norrdans og fungerte som medkoreograf i dansekolletivet “Erling Ero”. Hun har etter sin utdannelse arbeidet som frilanser med base i Trondheim, og har hovedsakelig fokusert på egne prosjekter. Hun har blant annet jobbet med duetten “Albatross” vist i Oslo og Bollnäs og solostykket “Then” vist på Avant Garden i Trondheim. Hun har også vært med å bygge opp dansekompaniet “Montage” som hadde sin første forestilling januar i år.

Marthe ser på TILT Grow som den perfekte utfordring og gleder seg over å få være en del av prosjektet!

Rebecka Lange

Rebecka har gått bachelorprogrammet i dans med integrert PPU ved Universitetet i Stavanger. Under høsten 2013 tok hun fordypning i moderne/tanztheater ved Fontys Hogeschool voor de kunsten i Tilburg, Nederland. Etter endt utdanning tok hun også sertifisering som Yogainstruktør i India. Nå jobber hun freelance som dansekunstner, koreograf og pedagog i Trondheim. I tillegg til å jobbe med egne prosjekter har hun blitt engasjert som danser under blant annet Korsvikaspillet, Multiplié Dansefestival, av Kunsthall Trondheim, DansiT og TSO. I høst ble hun engasjert som danser til forestillingen “You look like you” av Yaniv Cohen og jobbet som prosjektassistent under “A song to..” av Mia Habib, vist under Bastardfestivalen. Hun startet i november 2017 Montage Dansekompani i samarbeid med tre andre dansekunstnere.

Rebecka er opptatt av å gjøre dansekunsten i Trondheim mer tilgjengelig for et bredere publikum og gleder seg til å være en del av TILT Grow!

Julie Steinjord Mjøen

Julie er fra Oppdal. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med en bachelorgrad i klassisk ballet (2011-2014) og en mastergrad i dans (2015-2017).  Siden 2014 har hun medvirket i b.la «Peer Gynt» ved Den norske Opera og ballett, av Sigrid Strøm Reibo, AV HISTORISK GRUNN del 3 av koreografikollektivet Berstad/Helgebostad/Seljeseth. I 2017 har hun medvirket i Kristian Støvind, Lise Tiller, Petra Barghouthi, og Yaniv Cohen sine produksjoner. Som en del av sitt masterprosjekt ved KHiO (2017) koreograferte og utøvde hun forestillingen «Reflexive memory». Våren 2018 jobber hun med Bente Alice Westgaard og Petra Barghouthi.

Julie er opptatt av å gjøre dansen tilgjengelig i distriktene og gleder seg til å se hva TILT Grow prosjektet kan bli!


Se her for foreløpig programoversikt for TILT Grow. Detaljer med hensyn til tidspunkter og perioder fastsettes i dialog med deltakerne i løpet av mars.

SEMINAR 4

Fredag 25.mai inviterer vi til seminar på Dansens Hus i Oslo i forbindelse med TILT Grow. Temaet for seminaret er: Kunst, selvledelse og endringsledelse. 

Les mer om tema og påmelding i pdf filen til høyre. 

TILT Grow kort oppsummert:

TILT Grow er et talentutviklingsprogram støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge. Programmet går over tre år og tilbyr hvert år fire til seks profesjonelle dansekunstnere å delta. I 2018 skal programmet ha fokus på Trøndelag og Midt-Norge.

TILT Grow skal fremme dansefaglige prestasjoner, samt gjøre dansekunstnere mer levedyktige i et felt som er i stadig endring. Etter audition får fire til seks deltakere fra de regionene den nasjonale satsningen TILT gjennomføres, tilbud om å delta i et eget talentutviklingsprogram – TILT Grow. I samarbeid med en internasjonalt anerkjent koreograf produseres et verk for og med deltakerne i programmet. Forestillingen skal følge resten av TILT på turné til vertskommuner, byer, kulturhus og scener der prosjektet gjennomføres.

Se her en kort dokumentar om TILT fra 2016.Klikk på bilde for å laste ned i full størrelse